Soluții la nevoile dumneavoastră.

Discută cu un partener

logo

09:00 - 22:00 (RO)

Luni - Vineri

EVENIMENT – Vizita la centrele sociale din Bali

EVENIMENT

Vizita la centrele sociale din Bali

Când aud de ”Bali”, cei care au vizitat ”Insula Zeilor”, își vor reaminti cu drag de apusurile de pe plajă, de momentele de relaxare prin masaj balinez sau yoga, de scufundări, de petrecerile din serile cu lună plină, cât și de acei oameni minunați, mereu săritori să te ajute, plini de respect și bun simț, localnicii.

Bali fără turiști

Însă toate aceastea sunt acum doar amintiri deoarece autoritățile locale au suspendat accesul turiștilor în Indonezia începând cu 20.03.2020.

Lovitura ”fatală” pentru Bali a venit pe 24.04.2020, când autoritățile din Indonezia au decis suspendarea zborurilor comerciale (domestice și internaționale) până la data de 01.06.2020 și transportul maritim până pe 08.06.2020.

Astăzi, insula este mai pustie ca niciodată, iar localnicii care au rămas fără un loc de muncă se reîntorc în satul natal deoarece nu mai au posibilitatea financiară de a locui în zona ”turistică”.

Plajele sunt închise, majoritatea activităților comerciale sunt suspendate, iar cei care au sperat la un minim venit din puținii turiști care au mai rămas pe insulă, își reduc activitatea și numărul de angajați.

Deși la această oră sunt peste 10.000 de cazuri confirmate în Indonezia, locuitorii suferă doar ca urmare a impactului economic, deoarece Bali este considerat un loc ”imun”, ca urmare a numărului mic de cazuri de COVID-19 raportate de autorități.

O masă caldă la nevoie se cunoaște

”Ideea de a oferi o masă caldă celor care și-au pierdut locul de muncă îmi era de mult în minte, însă nu e chiar simplu de implementat, în special că bugetul ne-a permis achiziționarea unui număr limitat de porții, și trebuia să ne decidem cine avea mai mare nevoie, când de fapt toată lumea ar avea nevoie.

Totodată, deoarece Bali are o comunitate mare de musulmani, iar în perioada 23 aprilie – 23 mai 2020 se sărbătorește Ramadanul și aceștia sunt în post, era destul de important de stabilit ce anume va conține această masă caldă și cui ne adresăm.

După multe deliberări, s-a ales nasi campur, o mâncare tradițională indoneziană din orez alb împreună cu o serie de alte feluri de mâncare, care include carne de pui, legume, alune, ouă etc. Pentru a oferi o masă completă s-a inclus o sticlă de apă, iar ca desert, fructe.”

Colegul nostru, George, care locuiește în Bali, se consideră ”adoptat” de către localnici, iar cu ocazia zilei de naștere, a ales să sărbătorească alături de aceștia, vizitând 3 centre sociale din Denpasar, Bali. Aceste centre au în grijă persoane cu dizabilități, vârstnici părăsiți de ceilalți membri ai familiei și nevăzători.

”Lipsa turiștilor de pe insulă afectează în egală măsură pe toți prestatorii de servicii. Printre aceștia se află și beneficiarii unui centru social pentru nevăzători, care se autoîntrețin din serviciile de masaj pe care le prestează.

Deși vizita noastră a avut ca scop principal furnizarea unei mese calde, prezența noastră a fost pentru beneficiarii centrului, motivul principal de bucurie.

Cu această ocazie doresc să le mulțumesc tuturor celor implicați în buna organizare a acestui eveniment.” adaugă George.

Prezență în media

Acțiunea noastră a fost văzută și auzită peste mări și tări.

 2,572 total views,  4 views today

Comments are closed.