fbpx

Soluții la nevoile dumneavoastră.

Sună acum la:

+40 312 265 546

logo

09:00 - 18:00 (RO)

Luni - Vineri

Serviciul de asistență prin Chat si Messenger procesat de AI

Stimați clienți,

Dorim să vă informăm pe această ocazie că în data de 11 iulie 2020 sistemele noastre vor efectua un update care va aduce multiple îmbunătățiri sistemelor noastre.

În special, ca urmare a acestui update, preluarea mesajelor prin Facebook Messenger va fi efectuată de către Einstein, agentul nostru virtual.

Ce este AI (artificial intelligence)?

În termeni simpli, inteligența artificială (AI) se referă la sisteme sau la mașini care imită inteligența umană, pentru a efectua diverse activități și care se pot îmbunătăți iterativ pe baza informațiilor pe care le colectează.

AI se manifestă într-o serie de forme. Iată câteva exemple:

  • Boții de chat utilizează AI pentru a înțelege mai repede problemele clienților și pentru a oferi răspunsuri mai eficiente.
  • Asistenții inteligenți utilizează AI pentru a analiza informațiile esențiale din seturile de date mari de text, pentru a îmbunătăți programarea.
  • Motoarele de recomandare pot oferi recomandări automate pentru emisiunile TV, în funcție de obiceiurile de vizionare ale utilizatorilor.

AI se referă mai mult la procesele și funcționalitățile pentru gândirea și analizele de date extraordinare decât la un anumit format sau funcție.

Deși AI inspiră imagini ale unor roboți performanți, cu aspect uman, care vor cuceri lumea, AI nu are intenția de a înlocui oamenii. Scopul său este de a spori semnificativ funcționalitățile și contribuțiile umane. Acest lucru face ca AI să devină un activ foarte valoros pentru afaceri.

Sursă: Oracle

Cum mă afectează acest update?

Acest update este menit să îmbunătățească timpul de răspuns pe Facebook Messenger însă va limita accesul dvs. la un un agent live fără a deține un abonament de consultanță și administrare cont.

Informații suplimentare despre serviciile premium puteți găsi pe https://maier-consultants.com/servicii/servicii-premium.

Am deja un dosar în lucru însă nu doresc un abonament.

Nici o problemă. Dosarul dvs. este procesat fără nici o întrerupere, însă în regim standard.

Deoarece serviciile premium există din mai 2019, adică de mai bine de 13 luni, acest update nu impune achiziționarea unui nou serviciu.

Este obligatoriu să dețin un abonament?

NU. Abonamentele de consultanță și administrare cont sunt opționale însă extrem de benefice.

Pentru a verifica lista completă a beneficiilor premium vă rugăm să accesați https://maier-consultants.com/servicii/servicii-premium/compara-serviciile/.

Unde aveți informații despre acest update?

Puteți monitoriza acest update cât și serviciile de mentenanță viitoare accesând https://status.salesforce.com/alias/maier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You must be logged in Log in »
error: Continut protejat!