Soluții la nevoile dumneavoastră.

Sună acum la:

+44 333 300 1883

logo

09:00 - 18:00 (RO)

Luni - Vineri

Termeni și condiții de apostilare a unui document în UK

Apostila este un certificat eliberat de autorităţile competente ale unui stat semnatar al Convenţiei de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în ţara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul unui alt stat semnatar al Convenţiei. Eliberarea apostilei are drept scop autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Cererea se poate depune pe https://elit-consultants.com/formulare/uk/apostilare/ iar documentul se transmite prin posta. Indiferent de tipul de serviciu ales, adresa unde trebuie sa trimiteti documentul va poate fi comunicata numai dupa depunerea cererii si verificarea documentului care necesita apostilare.

APOSTILA STANDARD –  documentul care trebuie apostilat trebuie sa il trimiteti dvs, prin posta la Biroul National de Legalizari (FCO), iar in functie de numarul de solicitari primite, poate dura intre 4 si 21 de zile pentru a-l primi apostilat.
Documentul apostilat poate fi trimis prin posta, daca dvs atasati un plic preplatit cu mentiunea adresei de returnare sau prin curier diplomatic, la adresa mentionata in formular.
La livrarea plicului se necesita o semnatura. Taxa de procesare a unui document este £65.
URGENT 24H – Daca ati optat pentru acest serviciu, iar documentul dvs. ajunge la noi pana la ora 12:00, este apostilat in aceeasi zi, in persoana, la Londra. Documentul apostilat este trimis spre dvs in aceeasi zi, prin posta, folosind serviciul ROYAL MAIL SPECIAL NEXT DAY DELIVERY 1PM, la adresa mentionata in formular. Taxa de procesare a unui document este £275.
Biroul nostru va rezerva un curier special pentru dvs care va prelua documentul și îl va prezenta FCO pentru aplicarea apostilei. Dacă documentul dvs nu ajunge la biroul nostru până la ora 12, serviciul nu mai poate fi prestat în ziua respectivă. Dacă doriți să rezervați un curier pentru ziua urmatoare sau o alta zi, va trebui să achitați taxa curierului de £100.
Taxa de procesare include taxa postala de transmitere a documentului spre dvs prin postă. Royal Mail livreaza corespondenta de luni pana sambata, exclusiv zilele de sarbatoare britanice. Nu ne asumam responsabilitatea pentru informatiile incorecte transmise de dvs in formular.
In conditiile in care plicul nu poate fi livrat, il puteti ridica de la oficiul postal conform termenilor si conditiilor Royal Mail/Post Office. MAIER Consultants nu isi asuma nici o responsabilitate pentru pierderea, distrugerea sau intarzierea documentelor trimise prin posta. In cazul unui incident va rugam sa luati legatura cu ROYAL MAIL: https://personal.help.royalmail.com/app/contact.
Indiferent de tipul de serviciu ales, adresa unde trebuie sa trimiteti documentul va poate fi comunicata numai dupa depunerea cererii si verificarea documentului care necesita apostilare.
Ultima modificare: 21.06.2018