Soluții la nevoile dumneavoastră.

Discută cu un partener

logo

09:00 - 22:00 (RO)

Luni - Vineri

Informați-vă și planificați în avans obținerea documentelor dorite

Stimați clienți,

În ultima perioadă, MAIER Consultants a primit un număr semnificativ de mare de reclamații, telefonic, prin email cât și prin recenzii postate pe pagina noastră de Facebook sau Google, de la persoane care își exprimau nemulțumirea cu privire la diverse.

Opinia dvs. este foarte importantă pentru noi cât și pentru clienții noștri, însă este foarte important să înțelegeți activitatea pe care noi o prestăm, competențele companiei, timpul de procesare și taxele pe care le achitați.

MAIER Consultants este o companie privată care centralizează serviciile prestate de experți din diverse domenii, pentru a oferi soluții rapide, de încredere și calitative.

SERVICIILE DE ASISTENȚĂ LA CONSULATUL ROMÂNIEI

În procesul de obținere a unor documente prin Secțiile Consulare ale României, MAIER Consultants vă oferă asistență juridică pentru a elimina riscul ca dvs. să vă deplasați la Consulat fără a avea la dvs. toate documentele necesare.

Serviciile noastre includ:

 • verificarea eligibilității și a circumstanțelor – vă adresăm un set de întrebări specifice solicitării dvs. pentru identifica ce documente veți avea nevoie.
 • obținerea documentelor lipsă – vă oferim informații și asistență pentru obținerea documentelor care vă lipsesc și care fac imposibilă depunerea cererii dvs. la Consulat.
 • completarea formularului pe eConsulat – pentru ca dvs. să puteți obține o programare la Consulat, după ce am obținut toate documentele necesare, trebuie depusă o cerere online prin Ghișeul Consular Online (eConsulat), care va permite obținerea unei programări, după ce Secția Consulară aprobă cererea.
 • servicii suplimentare – efectuăm servicii de apostilare, traducere, oferim asistență juridică, vă reprezentăm la autoritățile din România sau din străinătate, în funcție de situația dvs.

IMPORTANT DE REȚINUT

1. AȚI AUZIT DE CORONAVIRUS?

Deși amuzant, nu este! De ce? Fiindcă majoritatea instituțiilor române și străine funcționează în prezent în condiții speciale:

 • limitarea numărului de persoane;
 • program redus sau suspendat;
 • personal redus.

Este foarte important să înțelegeți că multe Secții Consulare, în special în Marea Britanie, încă preiau și soluționează dosarele anulate în perioada de suspendare a activității, iar accesul în sală este limitat.

Totodată, aceștia au în lucru mii de dosare, ca urmare a numărului mare de cetățeni români care locuiesc în străinătate. DA. Mii de dosare. Nu ești doar tu!

2. A nu se confunda serviciile de asistență la Consulat cu programarea la Consulat.

Deși, la finalul prestării serviciului de asistență la Consulat, veți obține o dată și o oră la care trebuie să vă deplasați la Secția Consulară competentă cu soluționarea cererii, data programării nu depinde de noi.

Calendarul care permite selectarea programării este vizibil doar după ce dosarul a fost depus și aprobat de Consulat.

Dacă doriți programări și nu asistență, contactați direct Secția Consulară sau alte companii care vând programări. Este decizia și riscul dvs.

3. Nu avem nici o influență asupra programărilor.

Greu de crezut, însă noi nu colaborăm cu personalul din Consulat sau din Ambasadă și nu putem influența data la care dvs. vă puteți deplasa la Consulat.

După ce dosarul a fost aprobat de Consulat, noi primim o notificare automată, și vă contactăm telefonic imediat.

După logarea în contul dvs. de pe eConsulat, agentul dvs. de caz deschide calendarul și vă comunică ce vede iar dvs. vă puteți alege data.

Dacă nu răspundeți, selectăm prima dată disponibilă și vă trimitem emailul de confirmare.

Dacă postați o recenzie negativă pe pagina noastră de Facebook, dezamăgiți de timpul de așteptare, nu rezolvă nimic și nu afectează pe nimeni, doar pe dvs.

Dacă nu sunteți mulțumiți de timpul de așteptare până când trebuie să mergeți la Consulat, vă recomandăm să faceți o reclamație la Departamentul Consular sau direct către Ambasadă, prin care să solicitați ca aceștia să aloce personal suplimentar.

4. INFORMAȚI-VĂ ÎNAINTE DE A APLICA!

MAIER Consultants a pus la dispoziția dvs. multiple metode de informare:

 • pagina web – accesând https://maier-consultants.com/ veți putea obține gratuit și rapid, informații despre serviciile pe care le prestăm, tarife, mod de soluționare, proceduri legale etc.

Totodată, accesând https://maier-consultants.com/programari-estimate/, puteți verifica data la care au ajuns programările la anumite Secții Consulare, indiferent dacă doriți să aplicați personal sau cu ajutorul nostru.

 • chat cu un agent – oferim multiple opțiuni de a discuta cu un agent care vă poate oferi toate informațiile necesare înainte de a aplica, pentru un cost de doar 10 euro

În această sesiune de chat, agentul MAIER Consultants va parcurge toți pașii necesari prin care va afla ce anume doriți, în cât timp aveți nevoie, ce documente dețineți etc, și vă va oferi soluții și alternative, în funcție de necesitățile dvs.

 • suport premium – oferim suport telefonic, consultanță generală și de specialitate în baza unui abonament lunar sau anual, care poate fi anulat în orice moment doriți dvs.

Clienții PREMIUM cu un pachet VIP sau JURIDIC pot beneficia de consultanță telefonică nelimitată, în timpul programului de lucru, și pot solicita și primi informații despre orice subiect care implică o procedură birocratică sau juridică.

Costul unui abonament VIP este de £39.99/lună (44.99€), iar abonamentul JURIDIC costă £99.99/lună (114.99€).

5. PLANIFICAȚI DIN TIMP!

MAIER Consultants nu prestează servicii de asistență la Consulatul României în regim de urgență, indiferent de natura solicitării.

În situația în care aveți o urgență, vă recomandăm să contactați direct autoritățile române sau străine competente cu soluționarea cererii dvs.

Primim frecvent solicitări de asistență în obținerea pașaportului, de la persoane care doresc să călătorească în câteva zile, de multe ori, aceștia au deja un bilet de avion achiziționat, iar când li se comunică timpul de soluționare, devin nervoși, nemulțumiți sau vocabularul acestora devine extrem de colorat.

Sfatul nostru este: informați-vă și planificați din timp!

6. SERVICIILE NOASTRE NU SUNT GRATUITE

Încă primim mesaje și înjurături de la stimabilii noștri cetățeni români, care folosesc cuvinte care noi nici nu credeam că există în vocabularul românesc, cu poftă de a efectua acțiuni cu tentă sexuală, doar fiindcă aceștia sunt nemulțumiți că serviciile noastre nu sunt gratuite.

Domnul de mai jos, a fost clasic:

Dragi români, aceste acțiuni nu fac altceva decât să vă aducă restricționarea accesului la serviciile noastre, și vă spunem, din experiență, că peste câteva săptămâni, luni sau ani, ne veți contacta și veți solicita serviciile noastre, însă nu se mai poate.

7. Dacă tu nu cunoști legea, nu înseamnă că nu se poate.

Frecvent primim comentarii la postările noastre de pe Facebook, de la ”experți” în legislația română. 

Un exemplu simplu este obținerea cărții de identitate fără deplasarea în România, unde aceștia postează mesaje, convinși că ei au dreptate.

Ana încă nu a înțeles pe deplin puterea internetului și faptul ca acum aproape totul este posibil. Noi suntem aici ca să vă informăm și să vă oferim asistență.

În situația de mai jos, doamna Ioana crede că Ambasada produce cărțile de identitate, deși OUG 97/2005, la articolul 14(1) spune că ”Actul de identitate se eliberează de către serviciul public comunitar de evidență a persoanelor de la locul de domiciliu sau reședință a persoanei fizice […]”

Totodată, Gabriel spune că ”actul suprem” se poate face doar personal, deși aceeași lege spune la articolul 14(6) că ”În situația cetățenilor români care au domiciliul în România și se află temporar în străinătate, eliberarea cărții de identitate se poate face prin intermediul altei persoane, pe bază de procură specială, autentificată la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din țara respectivă.”

8. Prelucrarea datelor personale

Furtul de identitate este un fapt real însă trebuie să fii cerebral și nu paranoic, făcând verificările necesare înainte de a da datele personale cuiva.

În special în Marea Britanie, țara în care avem sediul companiei, protecția datelor este foarte importantă, iar încălcarea prevederilor legale se pedepsește cu amenzi enorme.

Ciprian, fără a cunoaște prevederile OUG 97/2005 sau Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, oferă următorul sfat:

Marian, și mulți alții, au postat pe pagina noastră sfaturi prin care recomandă celorlalți să nu-și dea datele fiindcă cineva le va face credite.

Este o mare diferență între a transmite datele tale unui necunoscut, sau a-ți lăsa cartea de identitate ca și garanție unei persoane care îți împrumută o sumă de bani, și a aplica cu o companie ca și MAIER Consultants.

9. EINSTEIN – agentul virtual.

După cum știți, începând de sâmbătă, 11 iulie 2020, toate sistemele noastre sunt complet automatizate.

Acest proces a început acum mai bine de 1 an, când consultanții noștri din Departamentul IT ne-au prezentat beneficiile utilizării inteligenței artificiale (IA).

Pentru a discuta cu unul dintre agenții noștri utilizând Facebook Messenger, WhatsApp sau Chat-ul de pe pagina noastră web, este necesar să achiziționați un serviciu de consultanță prin chat sau să dețineți un abonament de consultanță și administrare cont.

Studii de caz:

 • recunoști că nu te descurci, însă în neputința ta injuri. De ce?

 • chiar nu realizezi că vorbești cu un robot? chiar nu ai alte soluții pentru a-ți satisface poftele sexuale?

 • dacă nu este gratis nu înseamnă că este escrocherie, ci doar că nu este gratis.

 • roboții nu sunt persoane.

 • este strict decizia dvs. dacă nu doriți să utilizați serviciile oferite de Einstein.

 • ne bucurăm că s-a născut un om mai inteligent decât Einstein

 • iar Oscarul merge la dvs.

 2,636 total views,  2 views today

Comments are closed.