Soluții la nevoile dumneavoastră.

Discută cu un partener

logo

09:00 - 22:00 (RO)

Luni - Vineri

COMUNICAT: Suspendăm serviciile de asistență la consulatele românești din Marea Britanie

Încă de la înființarea MAIER Consultants am întâmpinat o rezistență masivă din partea personalului Secțiilor Consulare la care oferim asistență clienților noștri, însă din nefericire încă nu putem explica comportamentul acestora care afectează grav cetățeanul român, reputația autorităților române și reputația MAIER Consultants.

ACUZAȚII DE FRAUDĂ

Recent, însă în mod constant, suntem informați de cetățenii români care se deplasează la Consulat, că sunt vânați, hărțuiți și puși în situații de disconfort când personalul consulatului află că au solicitat serviciile MAIER Consultants.

Unul dintre clienții noștri ne transmit că de la Amabasada i s-a spus că MAIER Consultants face fraudă, un aspect foarte îngrijorător deoarece în primul rând nu este un adevăr, iar în al doilea rând, Ambasada nu are în competență investigarea unor fraude ci:

”Acordă asistenţă şi protecţie consulară cetăţenilor români în mod egal, fără deosebire de sex, rasă, vârstă, religie, în limitele prevăzute de normele de drept internaţional şi de reglementările locale în vigoare și abordează problemele dumneavoastră într-o manieră profesională şi în deplină concordanţă cu legislaţia în vigoare.” https://londra.mae.ro/node/392

 

Deoarece clienta și mama acesteia care i-a plătit serviciile ne-au informat că doresc banii înapoi și că se vor adresa băncii pentru a primi asistență în recuperarea sumelor pentru serviciile pe care noi i le-am prestat, am contactat Secția Consulară a Ambasadei României la Londra, solicitând clarificări cu privire la declarațiile clientei:

”Va rugam ca in regim de urgenta sa faceti verificarile necesare pentru a identifica cine si ce a discutat cu dna K.V, inclusiv pentru a o contacta si clarifica aceste aspecte, pentru a evita ca astfel de situatii sa fie create in viitor, alternativ vom fi nevoiti sa luam masurile legale necesare.

Totodata, va recomandam sa instruiti personalul Consular pentru a nu-si depasi atributiunile si a nu defaima MAIER Consultants si partenerii, deoarece aceste actiuni NU sunt tolerate, si nimeni nu este mai presus de lege, in special un functionar consular.

Intelegem ca personalul Consular doreste sa informeze petentul ca isi putea solutiona necesitatile si fara a apela la avocati, consilieri juridici etc, insa acele informatii trebuie transmise fara a leza imaginea MAIER Consultants si a partenerilor nostri.

Va rog sa confirmati primirea acestei sesizari, sa investigati, sa stopati aceste actiuni care afecteaza clientul si MAIER Consultants, respectiv sa ne comunicati rezultatul investigatiei dvs.

Răspunsul Departamentului Consular din cadrul Ambasadei României la Londra:

”În ceea ce privește serviciile consulare prestate doamnei V. dar și raporturile contractuale dintre compania Maier Consultants și aceasta, facem mențiunea că, misiunea nu are atribuții și competență în sensul specificat de dumneavoastră, orice aspecte cu caracter litigios care decurg din executarea contractului fiind necesar a se soluționa între părțile contractante.”

Este foarte curios faptul că aceștia își asumă rolul de defăima MAIER Consultants însă nu își asumă consecințele acțiunilor.

PRESIUNI ȘI HĂRȚUIRE LA ADRESA CETĂȚENILOR ROMÂNI

Doamna M.D. ne-a contactat telefonic pentru a-și exprima multumirea față de serviciile pe care i le-am oferit într-un moment mai dificil din viața dânsei când a avut multiple decese în familie și la un moment dat spune: ”Am avut o proastă experiență când am fost la Ambasada […] m-au făcut să ma simt așa prost. Eram la rând acolo […] m-am simți chiar penibil când ceilalți se uitau la mine.”

CETĂȚENII ROMÂNI – VICTIME COLATERALE LA CONSULAT

Doamna I.N. a avut o vizita la Consulat pentru eliberarea unor acte notariale necesare în procesul de recunoaștere a divorțului din Marea Britanie, care ne-a sunat plângând că nu dorește niciodată să mai meargă la Consulatul României la Manchester.

Într-o conversație ulterioară, aceasta declară că se simte o victimă colaterală și că nu i se pare corect ce se întâmplă.

SOLICITĂRI CĂTRE AUTORITĂȚILE ROMÂNE FĂRĂ RĂSPUNS

Referitor la aceste evenimente și nu numai, la data de 03.02.2022 am contactat Ambasada României în Regatul Unit, pentru a solicita o audiență, însă până azi, 20.02.2022, această solicitare nu primit nici un răspuns.

”Acest email vine intr-un moment nefericit ca urmare a multiplelor reclamatii primite de la clientii nostri, cetateni romani care viziteaza Sectiile Consulare Londra si Manchester si care acuza ca sunt tratati josnic si carora li se spune ca au fost inselati de MAIER Consultants.

Va rog pe aceasta cale sa imi aprobati o audienta telefonica/video pentru a discuta, clarifica si solutiona aceste neplaceri la care sunt supusi cetatenii romani care apeleaza la serviciile MAIER Consultants, si nu numai.” scrie George ARDELEAN, director al MAIER Consultants Irlanda.

Solicitări similare au fost adresate în trecut și Departamentului Consular al Ministerului de Externe, însă o astfel de audiență nu a fost niciodată aprobată!

DECIZIA DE SUSPENDARE A SERVICIILOR DE ASISTENȚĂ LA CONSULATELE ROMÂNIEI DIN MAREA BRITANIE

Această decizie a fost luată cu mare dificultate deoarece zeci de mii de români au beneficiat de serviciile noastre, care fără ajutorul nostru și-ar fi soluționat necesitățile cu mare dificultate, însă MAIER Consultants, angajații, colaboratorii și partenerii noștri au fost puternic afectați de acțiunile funcționarilor consulari și de ce ne transmiteau clienții că li s-a spus la Consulat în toți anii de activitate.

Decizia de suspendare a serviciilor va rămâne până când autoritățile române, în special Ambasada României la Londra vor da asigurări scrise că cetățenii români vor fi tratați în mod egal, fără deosebire, cu profesionalism, diplomație, respect și bun simț și că Secțiile Consulare NU vor mai vâna și hărțui cetățenii români care doresc să apeleze la MAIER Consultants sau la alte persoane fizice sau juridice care îi pot ajuta.

Pe această cale sperăm că autoritățile române vor acorda atenția necesară clarificării și soluționării acestor neplăceri la care sunt supuși cetățenii români și echipa MAIER Consultants.

AI AVUT O EXPERIENȚĂ SIMILARĂ?

Din nefericire aceste cazuri nu sunt izolate, iar cetățenii români, indiferent de modul în care au interacționat cu oficiile consulare și misiunile diplomatice ne-au împărtășit povești pe care nu-ți vine să le crezi, însă din nefericire sunt reale.

Considerăm că este timpul ca funcționarii consulari să își respecte competențele, obligațiile și îndatoririle față de cetățenii români cu care interacționează.

Ajută-ne să facem povestea ta cunoscută. Spune-ne experiența ta!

Contactează-ne:
Email: info@maier-consultants.com
WhatsApp: +40 31 631 1115 sau apasă AICI.

 3,188 total views,  4 views today

Comments are closed.