Soluții la nevoile dumneavoastră.

Discută cu un partener

logo

09:00 - 22:00 (RO)

Luni - Vineri

COMUNICAT – Deblocarea tranzitului cetățenilor români de la granița dintre Austria și Ungaria

PDATE 18.03.2020

Cu privire la blocajul reapărut la granița dintre Austria și Ungaria, în cursul acestei dimineți, generat de faptul că nu toți cetățenii români aflați la frontiera menționată au reușit să intre în Ungaria spre România în cursul acestei nopți, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o nouă convorbire cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, în vederea identificării unei noi soluții pentru asigurarea tranzitului și facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români. Soluția agreată cu partea ungară este următoarea: se va permite accesul pe teritoriul Ungariei, în vederea tranzitului, tuturor cetățenilor români care se află la acest moment la granița dintre Austria și Ungaria începând cu ora 12.00, ora Ungariei, până la eliminarea blocajului. În același timp, partea ungară a acceptat ca tranzitul să fie permis în fiecare zi, în intervalul orar 21.00 – 05.00, ora Ungariei, pe rutele indicate de către autoritățile ungare.

Sursă: MAE


În atenția cetățenilor români care se află deja pe drumul de întoarcere spre România, vă facem cunoscută informația că frontiera terestră dintre Austria și Ungaria va fi redeschisă O SINGURĂ DATĂ pentru cetățenii români și EXCLUSIV începând din această seară (17.03.2020) de la orele 21.00 și până mâine dimineață (18.03.2020) la orele 5.00.

Ulterior acestei perioade Ungaria NU va mai permite tranzitul pe teritoriu său pentru nici un cetățean străin (inclusiv români), cu excepția transporturilor de mărfuri.

Măsura – menită să soluționeze situația de criză umanitară creată prin blocarea a 3500 de cetățeni români la punctul de frontieră Nickelsdorf – a fost rezultatul unor eforturi diplomatice susținute ale MAE român și convenită în dialogul direct avut de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu cu omologul său ungar, Péter Szijjártó.

Sursă: Ambasada României în Republica Federală Germania, MAE

 2,158 total views,  2 views today

Comments are closed.