Soluții la nevoile dumneavoastră.

Sună acum la:

+40 31 631 1701

logo

09:00 - 22:00 (RO)

Luni - Vineri

COMUNICAT – Activitate suspendată la Secția Consulară Dublin

Stimați clienți,

Ca urmare a măsurilor de protecție pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19, Secția Consulară Dublin a decis suspendarea programului cu publicul. Această măsură a întrat în vigoare luni, 16.03.2020 pe o perioadă nedeterminată.

În concordanță cu măsurile impuse de către autoritățile locale, reprezentanții Secției Consulare fac apel la înțelegerea dumneavoastră privind situația excepțională și vă adresează rugămintea de a urmări și respecta în continuare recomandările autorităților locale.

Cu această ocazie s-au anulat toate programările efectuate atât de dvs. personal cât și cele efectuate de MAIER Consulants. Secția Consulară informează că “de îndată ce activitatea cu publicul va fi reluată, vor fi luate toate măsurile necesare pentru a asigura posibilitatea reprogramării cu celeritate a tuturor solicitanților ale căror programări inițiale au fost anulate.”

Totodată, pentru acordarea de asistență consulară în situații deosebite sau servicii consulare urgente, temeinic justificate, determinate de necesități deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul epidemiei etc.), aceștia menționează că “întregul personal consular rămâne la dispoziția cetățenilor români”.

Deoarece MAIER Consultants nu are competențele necesare pentru a oferi asistență consulară, până la reluarea programului de lucru la Secția Consulară Dublin, în situații de urgență vă recomandăm să vă adresați direct acestora.

Informații de contact pentru Secția Consulară Dublin puteți găsi pe http://dublin.mae.ro/node/258.

Serviciile MAIER Consultants în perioada de suspendare a activității Secției Consulare Dublin sunt:

  • efectuare de traduceri legalizate pentru limba română și engleză;
  • aplicarea apostilei de la Haga pentru documentele emise în Irlanda (certificate de naștere, căsătorie etc.);
  • servicii de consultanță (reîntregirea familiei, tăgada paternițății, execuator – recunoașterea sentințelor străine, vize, divorț, imigrări etc.);
  • obținerea unor documente din România, în funcție de programul de lucru al autorităților române;
  • redactarea actelor notariale legalizate prin solicitor în Irlanda, care urmează să producă efect juridic în România;
  • verificarea eligibilității pentru obținerea unor documente prin Consulat, întocmirea documentației necesare și pregătirea dosarului în vederea obținerii unor programări la Consulat după reluarea programului de lucru.

Dorim să vă informăm că începând cu luna martie 2020, MAIER Consultants a eliminat taxele pentru obținerea programărilor la Consulat. Serviciile pe care le oferim în procesul de obținere a programării al Consulat sunt:

– verificarea eligibilității – consultanții noștri verifică circumstanțele dvs. personale cu scopul de a identifica dacă serviciul solicitat de dvs. poate fi prestat la Consulat, în conformitate cu legistația română.

– întocmirea documentației necesare – vă solicităm fotocopii la documentele originale pentru a verifica dacă dețineți documentele necesare pentru prestarea unui serviciu consular și vă oferim asistență în procesul de obținere a documentelor lipsă, emise greșit sau deteriorate.

– completarea formularului pe eConsulat – la cererea dvs. putem completa formularul de solicitare servicii pe site-ul Secției Consulare, însă numai după ce s-a efectuat verificarea eligibiliății și a documentelor necesare.

– obținerea programării – se efectuează gratuit, dacă sunt îndeplinite toate condițiile de prestare a unui serviciu consular la Secția Consulară.

– confirmarea programării telefonic și prin email – după ce Secția Consulară aprobă dosarul dvs, vă contactăm telefonic pentru a vă transmite care este prima dată de programare disponibilă și vă trimitem un email complet care conține toate informații necesare prestării cu succes a unui serviciu consular.

Utilizarea serviciilor noastre înseamnă evitarea timpilor de așteptare, rezolvarea rapidă a serviciului consular și eliminarea riscului de a vă prezenta la Consulat fără a avea la dvs. toate documentele necesare.

Informații de contact MAIER Consultants Irlanda:
email: info@maier-consultants.com
Messenger: http://m.me/maierconsultants.irlanda
Telefon: +353 1 513 4729

 526 total views,  6 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You must be logged in Log in »