Soluții la nevoile dumneavoastră.

Discută cu un partener

logo

09:00 - 22:00 (RO)

Luni - Vineri

COMUNICAT – Activitate suspendată la Consulatul României la Manchester

Stimați clienți,

Ca urmare a măsurilor de protecție pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19, Consulatul General al României la Manchester a decis suspendarea programului cu publicul. Această măsură intră în vigoare de luni, 23.03.2020 pe o perioadă nedeterminată.

În concordanță cu măsurile impuse de către autoritățile locale, reprezentanții Consulatului General fac apel la înțelegerea dumneavoastră privind situația excepțională și vă adresează rugămintea de a urmări și respecta în continuare recomandările autorităților locale.

Cu această ocazie s-au anulat toate programările efectuate atât de dvs. personal cât și cele efectuate de MAIER Consulants. Consulatul General informează că “de îndată ce activitatea cu publicul va fi reluată, vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura posibilitatea reprogramării tuturor solicitanților ale căror programări inițiale au fost anulate”.

Totodată, pentru acordarea de asistență consulară în situații deosebite sau servicii consulare urgente, temeinic justificate, determinate de necesități deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul epidemiei etc.), aceștia menționează că “întregul personal consular rămâne la dispoziția cetățenilor români”.

Deoarece MAIER Consultants nu are competențele necesare pentru a oferi asistență consulară, până la reluarea programului de lucru, toate solicitările de asistență consulară pentru cetățenii români din zona de competență a Consulatul General al României la Manchester se vor transmite prin email la manchester.consul@mae.ro.

Informații suplimentare de contact pentru Consulatul General puteți găsi pe http://manchester.mae.ro/node/258.

Serviciile MAIER Consultants în perioada de suspendare a activității Consulatului General sunt:

  • efectuare de traduceri legalizate pentru limba română și engleză;
  • aplicarea apostilei de la Haga pentru documentele emise în Marea Britanie (certificate de naștere, căsătorie etc.);
  • servicii de consultanță (reîntregirea familiei, tăgada paternițății, execuator – recunoașterea sentințelor străine, vize, divorț, imigrări etc.);
  • obținerea unor documente din România, în funcție de programul de lucru al autorităților române;
  • redactarea actelor notariale legalizate prin solicitor în UK și care urmează să producă efect juridic în România;
  • verificarea eligibilității pentru obținerea unor documente prin Consulat, întocmirea documentației necesare și pregătirea dosarului în vederea obținerii unor programări la Consulat după reluarea programului de lucru.

Dorim să vă informăm că începând cu luna martie 2020, MAIER Consultants a eliminat taxele pentru obținerea programărilor la Consulat. Serviciile pe care le oferim în procesul de obținere a programării al Consulat sunt:

– verificarea eligibilității – consultanții noștri verifică circumstanțele dvs. personale cu scopul de a identifica dacă serviciul solicitat de dvs. poate fi prestat la Consulat, în conformitate cu legistația română.

– întocmirea documentației necesare – vă solicităm fotocopii la documentele originale pentru a verifica dacă dețineți documentele necesare pentru prestarea unui serviciu consular și vă oferim asistență în procesul de obținere a documentelor lipsă, emise greșit sau deteriorate.

– completarea formularului pe eConsulat – la cererea dvs. putem completa formularul de solicitare servicii pe site-ul Consulatului General, însă numai după ce s-a efectuat verificarea eligibiliății și a documentelor necesare.

– obținerea programării – se efectuează gratuit, dacă sunt îndeplinite toate condițiile de prestare a unui serviciu consular la Consulatul General.

– confirmarea programării telefonic și prin email – după ce Consulatul General aprobă dosarul dvs, vă contactăm telefonic pentru a vă transmite care este prima dată de programare disponibilă și vă trimitem un email complet care conține toate informații necesare prestării cu succes a unui serviciu consular.

Utilizarea serviciilor noastre înseamnă evitarea timpilor de așteptare, rezolvarea rapidă a serviciului consular și eliminarea riscului de a vă prezenta la Consulat fără a avea la dvs. toate documentele necesare.

Informații de contact MAIER Consultants:
email: info@maier-consultants.com
Messenger: http://m.me/maierconsultants
Telefon: multiple numerele cu tarif local (contact)

 2,348 total views,  2 views today

Comments are closed.