Soluții la nevoile dumneavoastră.

Discută cu un partener

logo

09:00 - 22:00 (RO)

Luni - Vineri

COMUNICAT cu privire la clarificarea activității MAIER Consultants

În data de 01.11.2019, DIGI24 a publicat o știre în exclusivitate prin care au prezentat cum o retea de români din Italia “poate strânge pe lună, la negru, câteva sute de mii de euro” printr-o metodă “100% românească” .

Acestă metodă “100% românească” nu este altceva decât un serviciu de brokeraj recent apărut pe piață ca urmare a implementării Ghișeului Consular Online. Majoritatea dintre noi am apelat la aceste servicii de brokeraj când ne-am închiriat un apartament sau am facut o asigurare.

Ce este un broker? Un broker este o persoană fizică sau juridică care se ocupă, în numele clienților, cu tranzacționarea valorilor mobiliare, a unor mărfuri și servicii, în schimbul unui comision.

Ca și în multe alte domenii, aceste persoane operează atât legal cât și ilegal. Deși această știre nu face referire la activitatea MAIER Consultants, pentru a asigura o transparență totată atât pentru clienți cât și pentru autorități, vă rugăm să citiți informațiile de mai jos.

Cine suntem noi?
MAIER Consultants LTD 
este o companie comercială înregistrată din data de 24.05.2018 în Companies House (Registrul Comerțului din Marea Britanie – Anglia și Țara Galilor) sub numărul 11381874 și prestează activități sub codul SIC 69109 (similar cu cod CAEN).

Echipa MAIER Consultants este formată doar din specialiști, aceștia lucrează din 4 țări: Marea Britanie, Irlanda, România și Brazilia și sunt împărtiți în multiple departamente, strict pentru a avea un control total asupra procedurii de lucru și protecției datelor dvs. Majoritatea dintre angajații companiei își cunosc doar colegii din departamentul direct sau doar pe cei din același birou cu ei.

De la înființare și până în prezent, MAIER Consultants a fost într-un proces continuu de îmbunătățire a calității serviciilor oferite cât și a automatizării unor procese prin sisteme de operare de ultimă generație, și a prestat servicii de consultanță gratuită și contra cost la peste 100.000 de persoane din Diaspora (Marea Britanie, Irlanda, Italia, Spania, Germania, Republica Moldova și SUA) iar peste 20.000 de persoane și-au obținut o programare la Consulat cu ajutorul nostru.

Majoritatea serviciilor de consultanță au fost prestate prin serviciile de consultanță gratuită oferite de Serviciul Clienți pe pagina noastră de Facebook din UK, unde ne-au contactat 14.845 de utilizatori iar în ultimele 6 luni, mai exact în perioada 28.05-01.11.2019 au avut lor peste 37.000 de conversații prin Messenger iar postările noastre au apărut pe ecranele dvs. de peste 2,2 milioane de ori (graficul de mai jos este doar de la pagina MAIER Consultants).

De menționat este faptul că MAIER Consultants administrează 7 pagini de facebook și un profil de instagram. Totodată primim solicitări prin email, prin formulare de contact de pe pagina noastă web, formulare de solicitare servicii pe pagina web cât și telefonic unde în ultimele 6 luni echipa de la Serviciul Clienți a preluat 6104 apeluri telefonice, cu o durată medie de 04 minute și 46 secunde.

Siguranța datelor dvs.
MAIER Consultants LTD este înregistrat în Marea Britanie ca operator de date cu caracter personal, în conformitate cu GDPR.

MAIER Consultants foloseste platforma Salesforce pentru administrarea bazei de date. Salesforce este o platforma #1 de management al relațiilor cu clienții bazată pe cloud (CRM), pe care companiile o utilizează pentru a-și monitoriza și gestiona vânzările, serviciul cu clienții, marketing, rapoarte, financiar etc.

Absolut toate canalele de comunicare sunt centralizate în Salesforce. Ne contactezi telefonic? Apelul este procesat în Salesforce. Ne scrii un email? Emailul este înregistrat în Salesforce. Ne scrii pe Facebook/Messenger? Îți răspundem din Salesforce.

Datorită faptului că toate canalele de comunicare cu MAIER Consultants se procesează în Salesforce, agenții și consultanții noștri văd instant tot istoricul dvs cu MAIER Consultants.

Datorită faptului că această platformă este atat de complexă, administrarea datelor dvs este foarte usoară și respectă dispozițiile Legii cu privire la Protecția Datelor din 2018 (Data Protection Act 2018) și obligației noastre de confidențialitate.

Pe langă acestă super platformă, din septembrie 2019 toate calculatoarele MAIER Consultants utilizează un sistem de operare creat special pentru siguranța datelor dvs. Chromium OS este un sistem de operare open-source conceput pentru rularea aplicațiilor web și navigarea pe World Wide Web. Este versiunea de dezvoltare a sistemului de operare Chrome, o distribuție Linux realizată de Google, adaptată pentru nevoile MAIER Consultants și implementată cu ajutorul G Suite, un set de instrumente de cloud computing, productivitate și colaborare, software și produse dezvoltate de Google.

Cu alte cuvinte, un consultant are acces doar la acele informații de care are nevoie să presteze serviciul solicitat de dvs, doar prin dispozitivele companiei și doar atât timp cât vă prestează serviciul. În special în zona de training, este strict interzis accesul cu dispozitive mobile iar copierea datelor de pe dispozitivele companiei este la acest moment imposibilă.

MAIER Consultants nu lucrează fizic cu documentele dvs. decât în situația în care solicitați serviciile noastre de procurator. În cadrul acestui serviciu se folosesc servicii de curierat cu o asigurare de 1000 de euro, când transmitem documentele către dvs, iar intern documentele sunt preluate de procurator strict personal, de la biroul nostru din București, și în baza unor rapoarte de predare-primire.

În cazul serviciilor de apostilare, documentele sunt trimise de dvs. direct la autoritățile compentente sau la partenerii noștri, iar pentru serviciile de traducere, documentele sunt scanate și returnate imediat solicitantului.

Toate sarcinile de lucru sunt alocate în mod automat de sistem iar o mare parte a procesului este automatizat iar zilnic se automatizează alte procese care nu necesită asistența unei persoane.

Exemplu 1: După ce dvs. ați achitat o factură emisă sistemul crează automat un caz și îl aloca unui consultant în funcție de abilitatățile acestuia. Totodată aloca un task (sarcină de lucru) către acesta la o anumită dată, în funcție de tipul serviciul ales.

Exemplu 2: După finalizarea unui apel telefonic dintre dvs și agentul de vânzări, acesta notează toate informațiile preluate de la dvs. și adaugă în comandă serviciile solicitate. De la acel pas, sistemul generează automat un contract care este transmis către departamentul juridic pentru a fi aprobat. După ce contractul este aprobat dvs. primiti automat un email cu acel contract. Când l-ati citit, agentul de vânzări este notificat iar dacă nu îl semnați în 24h, agentul de vânzări trebuie să vă sune. Dacă l-ați semnat, departamentul financiar este notificat, iar sistemul crează automat o factură pe care aceștia trebuie să o aprobe.

Ce servicii prestăm?
Deși activitatea principală a companiei este facilitarea accesului cetățenilor români la servicii consulare prin întocmirea documentației necesare și programarea acestora la cea mai apropiată Secție Consulară din zona în care locuiește în străinătate, MAIER Consultants prestează o gamă variată de servicii:
– obținerea unei programări la Consulat;
obținere documente din România: cazier judiciar, carte de identitate, certificat de naștere/căsătorie/deces, sentințe de divort, permis de conducere, înscriere de mențiuni pe certificatele de stare civilă și multe altele;
– servicii de traduceri pentru limba engleză și limba română;
– servicii de apostilare documente în România, Irlanda și Marea Britanie;
servicii de specialitate: reședină, cetățenie, vize, execuator, transcrieri acte în România, reprezentare în instață, atat în UK cât și în Romania;
servicii de consultanță și administrare cont.
alte servicii prestate la birourile noastre: copiere acte, fotografii, etc.

Cu alte cuvinte, OFERIM SOLUȚII LA NEVOILE DVS!

Legalitate fiscală
Indiferent de metoda dvs. de plată, cash la birourile noastre, transfer bancar sau plata cu cardul, se emite o factură și în cele mai multe cazuri vă este trimisă automat prin email. În situația în care nu ați primit factura vă sugerăm să ne contactați telefonic pentru a vă actualiza adresa de email și solicitați facturile dvs anterioare. Aceste facturi pot fi descărcate din Billing Support, pentru clienții vechi, sau din contul dvs. Xero, pentru clienții înregistrați dupa 01.09.2019. Pentru informații suplimentare vă rugăm să trimiteți un email la billing@maier-consultants.com.

Dacă îmi permiteți gluma, unii dintre clienții noștri chiar s-ar bucura sa nu mai fie atâtea facturi. Ba chiar să fie totul gratis, cum se așteaptă unii.

Din septembrie 2019, odată cu modernizarea sistemelor noastre, Departamentul Financiar și Departamentul Juridic cu spijinul County Court Business Centre (CCBC) vor emite solicitări de recuperare a creanțelor și judecarea neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către unii clienți.

Cum obținem o programare la Consulat?
Din 05.07.2018, pe site-ul MAIER Consultants, la secțiunea BLOG, există o postare care detaliază procedura de lucru însă aceasta s-a schimbat puțin.

Pentru a putea obține, la solicitarea dvs, o programare la Secția Consulară, se parcurg următorii pași:

1. Dvs. ne contactați printr-unul dintre canalele de comunicare disponibile: email, messenger, telefonic etc.

2. Agentul care v-a preluat parcurge cu dvs următorii 11 pași:
a) se asigură că a înțeles ce anume aveți nevoie;
b) verifică dacă ați mai aplicat cu noi sau dacă ne contactați prima dată;
c) se asigură că ați înțeles unde ați sunat și vă spune 2 fraze pe care le urăște dar pe care trebuie să vi le spună:
Dvs. ați contactat echipa MAIER Consultants. Noi suntem o companie de consultanță privată care ușurează procesul de obținerea documentelor dvs.
Dorim să vă informăm că toate serviciile noastre sunt contra cost, atât procesarea unui serviciu cât și serviciile de consultanță, adică informațiile pe care vi le putem oferi.

d) fiindcă prestăm servicii la nivel internațional iar procedura și tarifele diferă, identifică de unde ne contactați;
e) verifică în sistem opțiunile dvs.;
f) vă transmite un cost fix sau estimativ și vă întrebă dacă doriți să aplicați;
g) dacă alegeți să aplicați, verifică cu dvs. dacă aveți planuri de călătorie, vă explică când ar fi primele programări posibile și dvs. decideți dacă doriți să continuați;
h) dacă doriți să continuați, vă adresează anumite întrebări pentru a se asigura că aveți documentele necesare. Dacă nu le aveți revine la litera e) unde re-analizează opțiunile dvs.
i) dacă aveți documentele necesare sau pot fi obținute, vă solicită câteva informații necesare pentru a vă emite un contract;
j) crează o comandă electonică;
k) finalizează conversația cu dvs. și salvează notele finale cu privire la ce s-a efectuat în apel sau în conversația scrisă.

3. La plasarea comenzii, sistemul generează automat o cotație și un contract care este trimis spre aprobare la Departamentul Juridic. Pe contractul respectiv, dvs. aveți în limba română, detaliat, absolut tot.
Pe prima pagină (și următoarea pagină, dacă solicitați mai multe servicii), aveți următoarele informații:
– datele companei: nume, adresă completă, număr de telefon și adresa de email de la Departamentul Financiar;
– informații despre comandă: numărul cotației, data emiterii și expirării comenzii;
– datele dvs: nume, adresa de corespondență și după caz, email și telefon;
– datele agentului de vânzări: nume complet, adresa de email și extensia telefonică directă, metoda de livrare a contractului și metoda de plată aleasă de dvs.;
– informații despre serviciile solicitate: numele, cantitatea, descrierea, tariful cu TVA inclus, reduceri aplicate și suma totală de plată dacă semnați;
– eventuale observații;
– termeni și condiții contractuale – rezumat;
– loc de semnatură fizică sau electronică, dată semnării și numele dvs complet;
– numărul de pagini.

Pe paginile următoare, în funcție de serviciile alese, apar detaliat CONDIȚIILE DE ANULARE dacă semnați și vă răzgandiți,  TERMENI ȘI CONDIȚII PENTRU OBȚINEREA UNEI PROGRAMĂRI LA CONSULAT și TERMENI ȘI CONDIȚII detaliate pentru fiecare serviciu în parte, iar primele 2 rânduri sunt:

Servicii similare pot fi accesate gratuit prin Ghiseul Consular Online pe www.econsulat.ro. Mai multe informatii despre Ghiseul Consular Online puteti afla pe https://informatiiconsulare.ro sau prin email la contact@informatiiconsulare.ro.

Prin solicitarea serviciilor MAIER Consultants declarati ca ati inteles TERMENII SI CONDITIILE PENTRU OBTINEREA UNEI PROGRAMARI LA CONSULAT, astfel incat va sunt clare conditiile pe care trebuie sa le indepliniti si pasii necesari in vederea obtinerii unui serviciu consular.

Toate aceste informații sunt disponibile pe https://maier-consultants.com/legal/.

4. Dacă informațiile din contract sunt corecte, departamentul juridic aprobă contractul și îl trimite către dvs, în mod normal cu ajutorul DocuSign, un sistem informatic care transmite contractul către dvs. prin email și colectează semnătura dvs, data semnării, și după caz, locația GPS unde a fost semnat contractul.

Dacă cotația nu este corectă, este retrimisă automat de sistem către agentul de vânzari pentru a o corecta urmând să fie reluat procesul de verificare.

5. Dvs. primiti automat un email cu titlul IMPORTANT – Contractul dvs de la MAIER Consultants necesita o semnatura împreună cu instrucțiuni cum trebuie să fie semnat electonic acel contract. Dacă nu semnați contractul în 24h, agentul de vânzări este notificat de sistem și vă contectează telefonic pentru a verifica dacă ați primit emailul/contractul.

6. Dvs. deschideți, citiți și semnați acel contract, doar dacă sunteți de acord cu conținutul. Dacă aveți întrebări sau doriți să faceți modificări pe contract, să adaugați sau să renuntați la anumite servicii, trebuie să ne contactați imediat, fără a semna contractul.

Dacă nu semnați contractul sau nu mai doriți serviciile solicitate, departamentul financiar va emite o factură pentru serviciile de consultață oferite la plasarea comenzii iar accesul la serviciile companiei vă sunt restricționate temporar. Valoarea facturii nu va fi recuperată prin CCBC însă trebuie să o achitați dacă considerați că pe viitor veți solicita serviciile noastre deoarece se vor adauga dobânzi și penalități în conformitate cu County Courts Act 1984.

7. Dacă ați semnat contractul, sistemul trimite automat o copie a contractului semnat către Departamentul Financiar și către dvs. și crează o factură pentru valoarea totală din contract.

8. Departamentul Financiar verifică, aprobă sau corectează factura emisă și o trimite prin email către dvs.

9. În funcție de metoda de plată aleasă sistemul trimite către dvs. notificări periodice, pentru a vă reaminti că trebuie să achitați factura emisă.

10. După ce plata a fost alocată facturii dvs, sistemul crează automat un caz și îl aloca unui consultant în funcție de serviciul solicitat de dvs. și abilitatățile acestuia. Totodată aloca un task (sarcină de lucru) către acesta pentru a vă solicita informații suplimentare sau fotocopii la documentele necesare.

11. Agentul de caz vă contactează telefonic și prin email pentru a vă solicita informații suplimentare sau fotocopii la documentele necesare.

12. Imediat ce a colectat toate informațiile și documentele necesare, agentul de caz marchează stadiul cazului dvs., iar sistemul alocă un task (sarcină de lucru) către agenții care vor completa cererea și vor încărca documenele justificative pe portalul Consulatului.

Odată trimis pe portalul Consulatului, dvs. primiți o notificare automată pentru fiecare dosar depus.

13. După ce Secția Consulară a prevalidat (aprobat) cererea, vă contactăm telefonic și prin email pentru a stabili prima dată disponibilă. Dacă dosarul nu necesită prevalidare, agentul care a depus cererea va prelua prima dată disponibilă în sistem și va notifica agentul dvs de caz.

În anumite situații, Secția Consulară poate să respingă depunerea și să solicite documente sau informații suplimentare. În această situație agentul dvs. de caz este notificat de sistem și vă contactează telefonic sau prin email pentru a vă comunica ce se solicită suplimentar.

În alte situații, dacă dvs. ați încercat anterior să depuneți o cerere pe eConsulat, în special pentru pașaport sau transcriere de documente, sistemul respinge automat depunerea. În această situație agentul dvs. de caz este notificat de sistem și vă contactează telefonic sau prin email pentru a vă solicita să stergeți acele dosare și vă prezință opțiunile existente.

14. Agentul de caz vă transmite telefonic și prin email informațiile necesare la data programării:
– data și ora exactă a programării;
– adresa Misiunii Diplomatice/Secției Consulare la care trebuie să vă prezentați;
– taxele consulare care trebuie achitate în ziua programării;
– link-uri către pagina web a Misiunii Diplomatice/Oficiului Consular român la care sunteți arondat, unde puteți găsi informații suplimentare;
– alte informații, după caz: unde faceți poze, să prezentați documentele original și copie etc.

15. Dvs. vă prezentați personal la data, ora și adresa menționată în email, vă spuneți numele și intrați în Consulat unde dacă îndepliniți toate condițiile vi se prestează serviciul pentru care v-ați programat.

Estimări de timp:

Pasul 1-2: 10-20 minute.

Pasul 3-4: maxim 24h, însă de obicei până la programului de lucru din ziua respectivă.

Pasul 5-7: la decizia dvs. însă nu mai mult de 30 de zile deoarece cotația expiră și contractul poate fi anulat de sistem.

Pasul 8: maxim 24h, însă de obicei până la programului de lucru din ziua respectivă.

Pasul 9: la decizia dvs. însă nu mai mult de 30 de zile fiindcă după cele 30 de zile de când a fost emisă factura, contractul semnat se pune în executare silită (exceptând situația în care ați negociat o alta dată de plată sau achitați în tranșe).

Pasul 10: plata cu cardul bancar se alocă automat, în maxim 1 oră, iar transferul bancar se aloca manual în maxim 24h.

Pasul 11: în funcție de disponibilitatea dvs. Odată achitat, cazul rămâne deschis până la soluționare sau anulare.

Pasul 12: trimiterea către Consulat are loc în funcție de tipul de procesare solicitat: STANDARD (7-10 zile), 72H sau 24h.

Pasul 13: timpul de prevalidare nu poate fi estimat deoarece diferă de la caz la caz.

Pasul 14: sunteți contactat în maxim 24h, însă de obicei până la programului de lucru din ziua respectivă.

NOTĂ: În situația în care doriți obținerea unei programări la Consulat în regim rapid, pașii 1-12 se pot efectua în 24h.

Dacă m-ați programat pot fi respins la Consulat?
Aceste situații sunt extrem de rar întâlnite însă Misiunea Diplomatică/Oficiul Consular român poate refuza procesarea cererii dvs. Printre motive putem enumera:
– lipsa documentelor necesare, în original și fotocopie, după caz;
– solicitantul sau părinții minorului nu sunt prezenți la Consulat, după caz;
– se solicita modificarea serviciului programat;
– se solicita servicii suplimentare pentru care nu există o programare;
– se prezintă altă persoană decât cea programată;
– solicitantul are un comportament abuziv;
– solicitantul nu dorește achitarea serviciilor consulare;
– timpul de eliberare a documentelor nu satisface nevoile clientului;
– clientul întârzie la programare sau se prezintă la o altă dată decât cea la care este programat;
– clientul nu a înțeles pe deplin competențele MAIER Consultants;
– disfuncționalități ale Ghișeului Consular Online (portalul eConsulat).

REZUMAT

1. Toate solicitarile sunt depuse pe eConsulat în numele dvs. iar utilizarea serviciilor noastre înseamnă evitarea timpilor de așteptare, rezolvarea rapidă a serviciului consular și eliminarea riscului de a vă prezenta la consulat fără a avea la dumneavoastră toate documentele necesare.

2. MAIER Consultants nu blochează programări în avans și nu colaborează cu personal din Consulat pentru a obține programări rapide. În anumite situații complexe, MAIER Consultants utilizează canalele de informare publică pentru a obține informații de la autorităti, care ne vor ajuta la soluționarea cazului.

3. Portalul eConsulat nu mai permite depunerea a mai mult de 1 cerere pe același nume, în special pentru pașaport sau transcriere de documente, sistemul respinge automat depunerea.

4. După obținerea programării, documentele justificative sunt arhivate sau sterse, după caz, iar acestea nu sunt folosite pentru alte programări decât cele solicitate de dvs.

5. Fiecare solicitant semnează un contract, se emite o factură și i se livrează serviciile strict în conforitate cu Termenii și Condițiile contractuale și procedura de lucru.

Pentru informații suplimentare puteti contacta Serviciul Clienți la info@maier-consultants.com, Departamentul Financiar la billing@maier-consultants.com sau echipa administrativa la office@maier-consultants.com.

 4,160 total views,  2 views today

Comments are closed.