Soluții la nevoile dumneavoastră.

Discută cu un partener

logo

09:00 - 22:00 (RO)

Luni - Vineri

Asistența la Consulat și timpul de procesare

Deși Secțiile Consulare ale României din străinătate s-au redeschis iar activitatea este reluată treptat, stabilirea unei vizite la Consulat poate fi efectuată strict în funcție de disponibilitatea acestora.

Deoarece în ultima perioadă am avut mai multe plângeri venite din partea dvs, prin care vă exprimați nemulțumirea cu privire la faptul că încă nu ați primit programarea la Consulat, dorim să vă reamintim următoarele:

 1. MAIER Consultants are doar rolul de a efectua procedura juridică în procesul de obținere a unor servicii consulare, în urma semnării unui contract de asistență și achitarea taxelor. 
 2. Taxele achitate de dvs. sunt strict pentru:
  1. servicii de consultanță pentru stabilirea eligibilității;
  2. verificarea documentației direct necesare pentru obținerea unui serviciu consular;
  3. completarea formularului aferent serviciului consular dorit, pe eConsulat.

Din momentul în care clientul primește confirmarea că dosarul a fost trimis spre prevalidare, adică serviciile solicitate au fost prestate de către MAIER Consultants, se consideră că MAIER Consultants și-a onorat toate obligațiile contractuale. 

Efectuarea serviciilor de asistență la Consulat, deși are ca scop final stabilirea unei vizite la Secția Consulară a României, conform jurisdicției teritoriale, efectuarea programării nu este un serviciu achitat de către client, deoarece conform legii, programările se efectuează cu titlu gratuit. 

În momentul în care ați primit confirmarea că solicitarea dvs. a fost transmisă către Consulat, aveți următoarele opțiuni:

 1. așteptați până când sunteți contactați de către agentul dvs. de caz (echipa MAIER Consultants) pentru a vi se comunica prima dată disponibilă;
 2. în cazul în care solicitarea dvs. este o urgență, în baza codului de înregistrare a cererii în Consulat (PE), puteți contacta personal Secția Consulară la care a fost depusă cererea pentru a stabili data și ora vizitei dvs. la Consulat sau pentru a solicita informații suplimentare.

În situația în care alegeți ca MAIER Consultants să stabilească împreună cu dvs. data vizitei la Consulat, este foarte important să înțelegeți că:

 • sistemele noastre monitorizează toate notificările venite din Consulat, iar în momentul în care dosarul dvs. poate fi programat, agentul dvs. de caz, este notificat imediat;
 • nu avem niciun motiv să nu vă stabilim vizita la Consulat imediat ce este posibil, deoarece odată ce dosarul dvs. este închis, agentul de caz poate prelua o nouă cerere. Cu cât preia mai multe cereri cu atât va avea un comision mai mare.
 • PROGRAMAREA ESTE GRATUITĂ și nu avem nicio obligație contractuală față de dvs. odată ce am efectuat serviciile pentru care chiar ați achitat:
  • servicii de consultanță pentru stabilirea eligibilității;
  • verificarea documentației direct necesare pentru obținerea unui serviciu consular;
  • completarea formularului aferent serviciului consular dorit, pe eConsulat.
 • aveți opțiunea de a vă anula serviciile de consultanță și administrare cont (abonamentul PREMIUM) în orice moment doriți, deoarece confirmarea programării nu este condiționată de existența unui abonament;
 • odată trimisă cererea dvs. către Consulat, prin completarea formularului aferent solicitării dvs. (depunerea dosarului pe eConsulat) nu avem niciun control sau influență pentru a reduce sau grăbi timpul de aprobare a dosarului sau a stabili o dată de programare mai rapidă decât disponibilitatea Secției Consulare;
 • odată depusă o cerere prin achitarea serviciului, nu puteți face anulări sau modificări, deoarece toate serviciile achiziționate se efectuează după semnarea contractului, care are formă executorie și nu poate fi anulat sau modificat;
 • nu putem facilita comunicarea dintre dvs. și Secția Consulară, deoarece noi nu avem niciun contact direct cu aceștia, iar efectuarea serviciilor de asistență la Consulatul României se face strict electronic;
 • timpul de procesare intern – timpul afișat în email-ul automat pe care îl primiți de la MAIER Consultants și care vă informează în cât timp răspundem solicitării dvs. NU ESTE numărul de zile în care veți avea programarea sau data la care vă veți putea deplasa la Consulat.
 • nu prestăm servicii de asistență la Consulatul României în regim de urgență, indiferent de natura solicitării dvs;

În situația în care aveți o urgență, vă recomandăm să contactați direct autoritățile române sau străine competente cu soluționarea cererii dvs.

Informațiile din emailul de confirmare a înregistrării cererii reprezintă numărul de zile lucrătoare până când noi deschidem email-ul primit de la dvs, răspundem la acel email, verificăm documentele transmise etc, iar timpul afișat se resetează de fiecare dată când dvs. trimiteți un alt email.

Exemplu: 

Ați depus o cerere online și ați achitat taxele noastre, însă ați selectat că doriți procesarea cererii în regim STANDARD.

 1. De la înregistrarea cererii în sistem, unul dintre consultanții noștri va deschide solicitarea dvs. în aproximativ 7-10 zile lucrătoare (zilele lucrătoare se calculează de luni până vineri);
 2. Analizează solicitarea dvs. și vă contactează telefonic sau prin email pentru a vă solicita informații sau documente suplimentare.

Dacă în timpul apelului telefonic se clarifică toate aspectele legale și deja ați trimis documentele necesare, cererea dvs. este alocată departamentului care se ocupă de procesarea datelor și apoi este trimisă la Consulat prin completarea formularului aferent pe Ghișeul Consular Online (eConsulat);

Dacă nu avem documentele necesare, veți primi un email prin care vă solicităm acele documente. 

Din momentul în care răspundeți la acel email, iar email-ul este înregistrat în baza de date, fiind client cu procesare STANDARD, vom vedea și procesa email-ul dvs. în alte 7-10 zile lucrătoare. Acest proces se repetă până când dvs. furnizați toate informațiile și documentele necesare pentru a putea depune cererea la Consulat. 

Dacă nu răspundeți când vă sunăm, veți primi un email în care vă solicităm să ne comunicați un interval orar preferat în care vă putem contacta telefonic, iar dosarul rămâne în așteptare până când ne furnizați această informație. 

Vă mulțumim pentru alegerea serviciilor noastre.

 3,756 total views,  2 views today

Comments are closed.