Soluții la nevoile dumneavoastră.

Discută cu un partener

logo

09:00 - 22:00 (RO)

Luni - Vineri

Alegerea unui AVOCAT ROMÂN în străinătate

Avocații, sunt foarte diferiți, ca pregătire, ca experiență, ca specializare, ca modalitate de abordare a cazurilor, dar și ca tipologie umană. De aceea este bine să știi foarte bine ceea ce vrei prin demersul juridic respectiv, dacă te afli în fața profesionistului dorit și cât de compatibil îl simți cu cazul tău.

Este foarte important de reținut: nici o speță nu este identică cu alta, chiar de același fel, fiecare dintre spețe având componente care o diferențiază ca și grad de dificultate, complexitate, necesar de acte etc.

De aceea, nu porni niciodată de la premisa că alte cazuri de care ai auzit, au fost rezolvate în același fel. De altfel, întinderea unei cauze este determinantă pentru stabilirea onorariului, atât ca dificultate, timp, dar și în privința costurilor și volumului de muncă.

CÂND AM NEVOIE DE UN AVOCAT?

Într-o situație ideală, la fel ca în situația unui medic la care te duci periodic la consultații, nu doar atunci când intervine o problemă serioasă de sănătate, și în cazul avocatului este bine să-l ai alături, în momentele în care iei anumite decizii în plan juridic.

Noi oferim multiple pachete de consultanță generală sau juridică, accesibile oricărui buget, pentru ca dvs. să ne puteți suna oricând aveți o întrebare.

Desigur, în realitate nu se întâmplă mereu așa, de cele mai multe ori se apelează la un avocat pentru a repara” o situație juridică deja existentă, decât pentru o consultare menită a evita consecințele unei asemenea situații. Și de multe ori trebuie să îți alegi avocatul sub presiunea timpului.

RELAȚIA AVOCAT – CLIENT trebuie să fie bazată pe încredere

Un avocat trebuie să cunoască toate detaliile legate de caz, chiar aspectele pe care tu le consideri irelevante putând conține indicii importante.

Avocatul urăște surprizele, de aceea trebuie să cunoască detalii incomode, chiar dacă nu-ți face plăcere, este penibil să le audă în premieră, în sala de judecată, de la adversar.

Corelativ, un avocat bun nu trebuie să te mintă, trebuie să-ți ofere o perspectivă asupra a ceea ce urmează, procedural, dar și în alte privințe, trebuie să-ți răspundă la toate întrebările tale și pe înțelesul tău și trebuie să fie un bun psiholog.

CUM ALEG UN AVOCAT?

Ai nevoie de un avocat specializat, înainte de toate.

Legal, unui avocat de o anumită specializare nu îi este interzis să se ocupe de cazuri din altă specializare.

Cu toate acestea, indiferent de notorietatea unui avocat, specialist într-un domeniu, nu este recomandabil să îl angajezi, dacă poți găsi un specialist în domeniul care te interesează, mai puțin celebru.

CÂT COSTĂ UN AVOCAT?

Nu există un „mercurial” al onorariilor, stabilit prin vreun act normativ, avocatura fiind o profesie liberală.

Onorariul, ca regulă, trebuie stabilit odată cu prima discuție, în care îți manifești interesul concret în privința reprezentării.

Chiar dacă a avut loc o consultanță juridică înainte, nu trebuie să te simți obligat să continui cu același avocat, dacă onorariul solicitat nu se încadrează în bugetul tău deoarece nu vei putea să îl plătești.

Un avocat bun știe să-și aprecieze munca și onorariul nu va fi, în consecință ieftin.

De asemenea, va încerca să-și estimeze și timpul de muncă, întinderea litigiului, va încerca să prevadă eventuale obstacole intervenite, astfel încât dacă vor apărea diferențe față de condițiile stabilite inițial și neprevăzut să fie mici.

DE REȚINUT: Nu trebuie să-ți terorizezi avocatul cu telefoane, vizite, mail-uri; un avocat care se respectă, te va ține la curent pas cu pas și îți va oferi informații în timp util; în caz contrar, dacă trebuie să îl cauți insistent, de ordinul orelor sau zilelor, e momentul să te gândești la alt avocat. (Sursă: zf.ro)

DE CE SĂ ALEG MAIER Consultants?

MAIER Consultants este o companie de consultanță juridică care centralizează serviciile prestate de experți în diverse domenii, pentru a oferi românilor din străinătate soluții rapide, de încredere și calitative.

Echipa noastră este formată din specialiști de top din diverse domenii: avocați, consilieri juridici, mediatori, notari, traducători, translatori, consultanți în imigrări etc.

Cel mai important motiv pentru care recomandăm să alegi serviciile noastre: cunoaștem atât legislația română cât și legislația țării în care locuiești, iar sfaturile noastre sunt menite să rezolve sau să întâmpine orice neplăceri.

EXEMPLU: În cazul unei căsătorii sau a unui divorț, în majoritatea situațiilor, cetățenii români sau avocații acestora nu știu că divorțul sau căsătoria acestora din străinătate nu este recunoscută automat, întâmpinând probleme la obținerea sau reînnoirea documentelor personale sau ale copiilor.

La MAIER Consultants analizăm cu atenție situația pe care ne-o prezentați, iar împreună cu dvs. stabilim pașii necesari pentru o soluționare cât mai rapidă și cât mai puțin costisitoare.

 8,637 total views,  2 views today

Comments are closed.